Предимства и недостатъци на стъклените интериорни врати

Ако планирате да направите ремонт на Вашето жилище или офис, един от въпросите, които неимоверно ще възникнат е какъв тип интериорни врати да изберете. Моделът, на който се спрете, ще повлияе на цялостния облик и излъчване на интериора. Затова е важно да знаете всички опции преди да вземете решение. Днес ще споделим някои от важните предимства и недостатъци на интериорните врати от стъкло, а ако търсите качествени врати във Варна, екипът ни от Врати Невен ще се радва да Ви съдейства.

Предимства на стъклените интериорни врати
1. Идеални за офиси в бизнес сгради
Най-често стъклени врати може да видите в административни и бизнес офиси. Това е така защото дават усещане за простор и прозрачност, които целят да предразположат работещите и клиентите в такива помещения.

2. Модернистично излъчване
Остъкляването е един от важните аспекти в модерното обзавеждане. Стъклото внася елегантност и изчистеност, което трудно може да се постигне с друг вид врати.

3. Шумоизолация
Неочаквано за много, но стъклените врати притежават добра акустична изолация. Тя разбира се зависи от дебелината на стъкленото крило, но с такива врати може да постигнете намаляване на шума до 45dB.

4. Внасят повече светлина
Едно от най-очевидните предимства на стъклените интериорни врати е че пропускат много светлина, което ги прави чудесен избор за малки помещения, т.к. създават усещане за простор. 

Недостатъци на стъклените интериорни врати 
Като всяко нещо, вратите от стъкло имат своите недостатъци.

1. Безопасност при инсталиране и ползване
Едно от основните съображения при стъклените интериорни врати е безопасността на тяхното инсталиране както и издръжливостта при регулярната им употреба. За Ваше успокоение обаче, качествените стъклени врати се правят от закалено стъкло, което е много здраво и дори да се строши (което е изключително рядко), получените парчета са по-безопасни от тези при обикновеното стъкло.

2. Неприкосновеност
Вратите от стъкло не са удачни за всяко помещение, защото намалят чувството за неприкосновеност на личния живот в една стая. 

При избора на качествени врати във Варна се обърнете към нашият екип във Врати Невен. Няма да Ви подведем!
 


 • Интериорни врати с черно стъкло: да или не?

  19 май 2022 07:47

  Светът на интериорните врати е необятен и наистина предлага по нещо за всеки, независимо от бюджета и предпочитанията на клиента. Едно от по-нестандартните но изключително красиви предложения за интериорни врати включват именно черно стъкло. То...

 • Полезни съвети за освежаване на интериорните врати вкъщи

  19 май 2022 07:47

  Ако търсите по-икономичен начин да освежите Вашия дом, едно от най-лесните решения е да се фокусирате върху интериорните врати. С малко материали и малък бюджет може да вдъхнете нов живот на старите врати и напълно да префасонирате интериора. Ако...

 • Какво да направим със старите интериорни врати?

  4 май 2022 13:52

  Независимо дали правите освежаване на дома, цялостен ремонт, или сте решили да смените старите интериорни врати с нови, сте изправени пред избор — какво да направите със старите врати. Най-лесното нещо разбира се е да ги изхвърлите, но преди да го...

 • Различните видове интериорни врати и техните предимства

  13 апр 2022 14:57

  Моделът интериорни врати, които изберете, са от голямо значение за структурата на Вашия интериор. Препоръчително е да ги изберете спрямо стила и декорацията на Вашия апартамент или къща. Интериорните врати имат ролята на допълващ елемент, който...