Полезни съвети при избора на входна врата за Вашия дом

 

Входната врата не е само защитно средство, което да предпазва дома и семейството от нежелани посетители. Тя е още и визитната картичка на Вашия апартамент или къща. Ето защо е от изключителна важност да знаете какъв тип врата търсите преди да започнете да обикаляте магазините. Екипът ни от Врати Невен е сред лидерите на пазара по продажба на врати във Варна и бихме искали да споделим няколко полезни съвета по темата.

 

Етажът има значение

Едно от най-основните неща, които трябва да имате в предвид при покупката на входна врата е етажът, на който живеете. Апартаменти, които се намират на приземен етаж обикновено са по-лесна мишена за крадци и недоброжелатели поради по-бързия достъп и по-лесното бягство през прозорец. Затова е важно да изберете подсилена входна врата ако жилището Ви се намира на приземен, първи или втори етаж.

 

Ако имате апартамент с обслужваща врата трябва да знаете, че това са предпочитаните входни точки за крадци, особено в случаите в които служебното стълбище е безлюдно. Ако входната Ви врата има излаз на площадката на блока, също трябва да обмислите по-здрава врата.

 

Изисквания от сградата

Има сгради, които изискват входните врати да бъдат съобразени с конкретна еднородност. Важно е да направите справка за Вашата сграда, за да разберете дали има някакви изисквания преди да поръчате блиндирана входна врата. Много често тези изисквания касаят външната повърхност на вратата, а не нейния дизайн.

 

Ако вече имате инсталирана врата и се окаже, че не покрива изискванията, може да разрешите проблема като добавите щит на вратата. Стоманените рамки са често срещан избор, защото предпазват вратата без да прикриват нейния дизайн, като същевременно осигуряват надеждна защита в дългосрочен план.

 

Ако търсите надежден магазин за продажба на врати във Варна, Врати Невен е правилното място за Вас. Доверете се на опита и професионализма ни!


 • Кой е най-популярният стил на интериорна врата?

  26 сеп 2022 09:18

  Интериорните врати, макар и често подценявани, са един от основните елементи в обзавеждането на всеки дом, които придават завършен вид на жилището и определят стила на интериорния дизайн. Те често са първото нещо, което гостите Ви ще видят и...

 • Как да превърнем интериорните врати в акцент във всяка стая

  26 сеп 2022 09:04

  Въпреки че основната функция на интериорните врати е да обособят отделните помещения в дома, това далеч не е единственото им приложение. Освен практичността, която притежават, интериорните врати също така допринасят и за стила и естетиката във Вашия...

 • Предимствата на интериорните врати по поръчка

  22 юни 2022 15:34

    Едно от най-вълнуващите но и важни неща, с които се сблъскваме е обзавеждането или ремонта на дома. Независимо дали става дума за цялостно обзавеждане или освежаващ ремонт, интериорните врати са неизменна част от тази промяна. Ако се...

 • Интериорни врати с черно стъкло: да или не?

  19 май 2022 07:47

  Светът на интериорните врати е необятен и наистина предлага по нещо за всеки, независимо от бюджета и предпочитанията на клиента. Едно от по-нестандартните но изключително красиви предложения за интериорни врати включват именно черно стъкло. То...