Основни правила при грижата за интериорните врати вкъщи

Една от най-важните стъпки в покупката на мебели, в това число и врати, за Вашия дом е именно тяхната поддръжка. Ако искате да удължите живота на Вашите интериорни врати е необходимо да полагате редовни грижи за тях. В днешния блог ще Ви дадем няколко полезни съвета как точно да направите това в домашни условия. А ако все още не сте сменили вратите вкъщи и търсите надежден магазин, екипът ни от Врати Невен е винаги насреща за консултация и продажба на врати във Варна.

Всичко започва с правилното почистване. Снабдете се с памучна или микрофибърна кърпа, които да използвате за вратите. Изберете препарат за почистване на врати или мебели, който не съдържа спирт и абразивни частици, които биха нарушили покритието на вратата. Ако има стъклени елементи по вратата трябва да ги почиствате с препарат за прозорци и/или стъкло.

Важно е да се грижите за подвижните части ежемесечно като почиствате и смазвате патрона, дръжките, бравите и пантите редовно. За смазването е необходимо да купите специална графитна смазка, която да впръскате в дупката на ключалката. А за пантите и дръжките Ви трябва течна грес или масло, които внимателно да сложите във вътрешността на пантите и по самите дръжки.

Друг важен елемент от грижата за Вашите врати е пристягането на крепежните елементи и обкова. Не са Ви необходими специални умения, за да го направите, но е важно да имате кръстата отвертка и шестограмни ключове. Някои врати може да изискват специфично пристягане.

Имайте предвид, че поставянето на препятствия като разклонители и кабели могат да затруднят нормалната функция на вратата и тя да се износи по-бързо. Желателно е да се избягват такива препятствия или ако е наложително, предварително да се изреже малка част от вратата където да мине кабела, за да няма търкане и приплъзване по време на ползване.

Ако имате нужда от качествени интериорни и външни врати, то нашият магазин е лидер по продажба на врати във Варна и екипът ни с радост би Ви съдействал!
 


 • Кой е най-популярният стил на интериорна врата?

  26 сеп 2022 09:18

  Интериорните врати, макар и често подценявани, са един от основните елементи в обзавеждането на всеки дом, които придават завършен вид на жилището и определят стила на интериорния дизайн. Те често са първото нещо, което гостите Ви ще видят и...

 • Как да превърнем интериорните врати в акцент във всяка стая

  26 сеп 2022 09:04

  Въпреки че основната функция на интериорните врати е да обособят отделните помещения в дома, това далеч не е единственото им приложение. Освен практичността, която притежават, интериорните врати също така допринасят и за стила и естетиката във Вашия...

 • Полезни съвети при избора на входна врата за Вашия дом

  22 юни 2022 15:35

    Входната врата не е само защитно средство, което да предпазва дома и семейството от нежелани посетители. Тя е още и визитната картичка на Вашия апартамент или къща. Ето защо е от изключителна важност да знаете какъв тип врата търсите...

 • Предимствата на интериорните врати по поръчка

  22 юни 2022 15:34

    Едно от най-вълнуващите но и важни неща, с които се сблъскваме е обзавеждането или ремонта на дома. Независимо дали става дума за цялостно обзавеждане или освежаващ ремонт, интериорните врати са неизменна част от тази промяна. Ако се...