Какви са предимствата на ламинираните интериорни врати

качествени ламинатни врати град ВарнаВ последно време, ламинираните интериорни врати набират все по-голяма популярност. Това се дължи на няколко причини, най-основните от които са тяхната практичност и достъпна цена. Те са в състояние да издържат на високи температури и дори  ако опрете горещ предмет върху тях, той няма да остави белег. Тази тяхна издръжливост им помага да запазят красотата си, въпреки че биват използвани постоянно.

Както може би знаете, във всяка къща се случва да бъдат затръшвани врати, домашен любимец да цапа с лапички, или пък детето да рисува с флумастери. В случай, че изберете ламинирани интериорни врати, няма защо да се притеснявате, защото този тип материал издържа на предизвикателствата, които му се поднасят.

Разликата между видовете ламинирани интериорни врати е в качеството на тяхното покритие.

Най-евтиният ламинат е тънък като хартия и е импрегниран с меламин и акрилни смоли. Това покритие не само не е достатъчно здраво, но не е и достатъчно екологично чисто. То е тънко само 0.2 мм, което го прави удобно за облицоване на различни неравни повърхности. Този тип покритие създава илюзия за естествено дърво, но си има и доста недостатъци. Освен, че вреди на околната среда, то има и ниска устойчивост на UV лъчи и лошо сцепление с основата, върху която е поставено. Това води и до бързото му повреждане – то губи цвета си и се получават неравности и пукнатини. Вратите от този тип имат едно единствено предимство и то е тяхната ниска цена.

Ламинатът с дебелина 0.4 до 0.8 мм, има много повече предимства. Това е полимерно покритие, което издържа на влиянието на UV лъчите, на надраскване и механични натоварвания. Видът на вратите изработени от този материал перфектно имитират дърво, което ги прави изключително популярни сред потребителите. Така те получават красиви врати с устойчивост на термични и механични въздействия, на добра цена.

Производителите на ламинат за врати провеждат тестове и търсят начини да повишат качеството на покритието. Най-новите въведения в областта почти не се различават от естествения фурнир. Голямото предизвикателство, което срещат обаче, е екологичната съвместимост, което се контролира много строго. През последните години търсенето на ламинирани врати се е повишило, което спомага спасяването на горите по естествен начин. Тъй като купувачите избират ламината пред вратите от естествено дърво, това води до намаление в производството на  вратите от масив.

Ламинираните врати се поддържат лесно. Те могат да бъдат почистени само с вода, без специални препарати. Издръжливи са и много години нямат да имат нужда от ремонт или подмяна. За разлика от тях, вратите от естествени материали са доста по-скъпи и се нуждаят от повече поддръжка, за да запазят красотата и функциалността си. Ламинатът дава на потребителите, това което те търсят – практични, красиви и дълготвайни врати на достъпни цени.

В случай, че търсите от къде да закупите качествени врати във Варна, посетете магазина на Врати Невен ЕООД. Там може да намерите голямо разнообразие от ламинирани, Крафт Мастер и MDF врати. Ако желаете повече информация, може да позвъните на телефон 0888 335 221.


 • Какви са особеностите на монтажа на блиндирани врати

  26 сеп 2016 13:18

  Когато купуваме блиндирана врата за дома, магазина или офиса си, ние разчитаме, че те ще предпазват всичко, което се крие зад тях. Избирането на вратата не е единственото нещо, на което трябва да обърнете внимание. Качеството на вратата и това...

 • Искате да смените интериорните врати във вашето панелно жилище?

  14 сеп 2016 11:05

  Ако живеете в панелно жилище и планирате гeнерален ремонт, то шансът да изникват неочаквани проблеми е сравнително голям. Един често срещан, но неочакван, проблем е инсталирането на нови интериорни врати. Начинът по който са построени панелните...

 • Какви интериорни врати да изберем за нашия дом?

  12 фев 2016 12:27

  В днешно време, изборът от интериорни врати е изключително богат. Може да намерите такива с разнообразен дизайн, изработени от различни материали и в най-различни цветове. Голямата гама от възможности помага на хора с различни възможности и вкус...

 • Какво е MDF?

  8 фев 2015 13:04

  MDF или Medium Density Fiberboard е плоча от дървесни влакна със средна плътност, която ползваме за изработката на нашите интериорни врати. Тези плочи се произвеждат от мека дървесина по метода на сухо пресоване при високо налягане и температура, на...