Как се измерват вътрешни интериорни врати?

Ако обмисляте да направите ремонт вкъщи или просто искате да замените старите интериорни врати с нови е необходимо да знаете какъв е техният размер и какви врати евентуално да търсите. Въпреки че някои от магазините за интериорни врати във Варна и другите големи градове предлагат измерване като част от услугата си е важно да знаете как точно става измерването.

Едно от най-важните неща, които трябва да знаете е, че никога не трябва да мерите самата врата. За да получите адекватните размери трябва да установите размера на касата или на отвора на вратата. Ако не сменяте рамките на вратите, ще трябва да измерите следните три параметри: височина, широчина и дълбочина на вратата.

Височина
За да получите височината на вратата трябва да измерите вътрешността на всяка вертикална страна на рамката. Най-дългата част, която измерите, ще определи височината, която Ви е нужна. Имайте предвид и височината на пода при измерването, за да предотвратите запиране на вратата при отваряне и затваряне.

Широчина
За да намерите точната широчина на интериорната врата е необходимо да направите три измервания на рамката: в долната, средната и горната част. Както и при височината - най-голямото число отговаря на широчината.

Дълбочина
Когато става дума за дълбочина на вътрешна врата трябва да знаете, че има три стандартни дебелини. Най-често срещаните са 200 мм, но съществуват и 150 мм (обикновено се използват за панелните жилища) и 60мм. За да установите колко е дебела Вашата интериорна врата, измерете фалца на рамката където ще бъде вратата в затворено положение.

Ако цените качеството на достъпни цени при избора на интериорни врати във Варна, то нашият магазин е идеалното място за Вас. Врати Невен разполага с богато разнообразие от врати за дома и офиса, а нашият екип е винаги насреща за консултации и помощ. Доверете се на опита и посетете нашия магазин!
 


 • Как да изберем подходяща кухненска интериорна врата?

  8 фев 2022 14:04

    Кухнята е едно от най-важните места в нашия дом. Тя трябва да е функционално и стилистично издържана. В този ред на мисли, изборът на интериорна врата е изключително важен. Ако ви предстои да обновите кухнята или интериорните врати във...

 • Внесете класа и стил в дома с тъмни интериорни врати

  8 фев 2022 14:01

  Една от най-новите тенденции в обзавеждането на къщи и апартаменти несъмнено е изборът на тъмни интериорни врати като начин да се акцентира интериора и да се добави по-екстравагантен стил. През последните месеци, при продажба на врати във Варна...

 • Как да се грижим за интериорните врати вкъщи?

  21 яну 2022 10:58

    Интериорните врати за дома са сериозна инвестиция, за която е необходимо да се грижим, за да ни служи по-дълго. Много хора забравят или изобщо не знаят колко е важна поддръжката на вратите след като са монтирани за пръв път. В днешния...

 • Ламинираните интериорни врати са перфектното решение за Вашия дом!

  6 дек 2021 08:58

  Интересувате ли се от дървените интериорни врати, но търсите по-бюджетно решение за Вашия дом? Мислили ли сте за ламинирани врати? Те предлагат същите качества като дървените - качество и стил, без да се налага да инвестирате огромни суми. С...