Какви са особеностите на монтажа на блиндирани врати

Когато купуваме блиндирана врата за дома, магазина или офиса си, ние разчитаме, че те ще предпазват всичко, което се крие зад тях. Избирането на вратата не е единственото нещо, на което трябва да обърнете внимание. Качеството на вратата и това как тя ще предпазва притежанията ви зависи до голяма степен от нейният монтаж.

Поради тази причина е важно при покупка на нова входна врата да се поинтересувате кой ще извърши нейния монтаж. Имайте предвид, че монтирането на такава врата е сложен процес и трябва да се извършва само от професионалисти. Затова отделете време и разучете на кои хора бихте могли да имате доверие. Когато монтажът е добър, вратата ще бъде надеждна, затова не правете компромиси при избора на врата и майстори, които да я инсталират.

Спецификите при избработването на блиндирани врати предполага и известни особености при монтажа.

Металната част на вратата се изработва от високотехнологични машини. Производствените етапи са щанцоване, огъване и заваряване. Ако тези стъпки са изпълнени правилно, вратата ще е в перфектно състояние.

И тук възниква въпросът – ще се намали ли надежността на блиндираната врата ако тя не бъде монтирана правилно? За съжаление отговорът е положителен. Напълно е възможно некачественият монтаж да ви изиграе лоша шега. Затова е добре да познавате процеса, за да можете да разберете дали хората, които сте наели вършат добра работа.

Блиндираните врати се закрепят много по-здраво от интериорните врати. Вторите се монтират само полиуретанова пяна, а входните врати с допълнителни метални шипове. При монтажа на блиндирани врати в стената се пробиват дупки, в които се слагат метални шипове, които осигуряват здравина. Към тях се заварява и металната каса на вратата, което носи допълнителна сигурност.

Пропуските при инсталацията на блиндираните входни врати могат да ви струват скъпо. Затова, предварително съберете нужната информация относно начина на монтаж и се обърнете към Врати Невен ЕООД. Ние ще Ви помогнем да изберете своята нова врата както и с нейния монтаж. Ако сте намирате в град Варна и търсите добри специалисти, обадете ни се на телефон 0888 335 221 или посетете нашия магазин.


 • Искате да смените интериорните врати във вашето панелно жилище?

  14 сеп 2016 11:05

  Ако живеете в панелно жилище и планирате гeнерален ремонт, то шансът да изникват неочаквани проблеми е сравнително голям. Един често срещан, но неочакван, проблем е инсталирането на нови интериорни врати. Начинът по който са построени панелните...

 • Какви са предимствата на ламинираните интериорни врати

  18 фев 2016 11:06

  В последно време, ламинираните интериорни врати набират все по-голяма популярност. Това се дължи на няколко причини, най-основните от които са тяхната практичност и достъпна цена. Те са в състояние да издържат на високи температури и дори  ако...

 • Какви интериорни врати да изберем за нашия дом?

  12 фев 2016 12:27

  В днешно време, изборът от интериорни врати е изключително богат. Може да намерите такива с разнообразен дизайн, изработени от различни материали и в най-различни цветове. Голямата гама от възможности помага на хора с различни възможности и вкус...

 • Какво е MDF?

  8 фев 2015 13:04

  MDF или Medium Density Fiberboard е плоча от дървесни влакна със средна плътност, която ползваме за изработката на нашите интериорни врати. Тези плочи се произвеждат от мека дървесина по метода на сухо пресоване при високо налягане и температура, на...